You are currently viewing ARNICA AVUKSI LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

ARNICA AVUKSI LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Vuoristoarnikista valmistettu homeopaattinen valmiste Arnica Montana vähentää kipua, turvotusta ja verenvuotoa ja täten nopeuttaa palautumista kaikenlaisista leikkauksista. Tästä on olemassa vankkaa käytännön kokemusta maailmalla ja myös Suomessa jotkut plastikkakirurgit suosittelevat Arnicaa leikkausten jälkeen. Arnica onkin yksi parhaiten tunnetuista homeopaattisista valmisteista maailmanlaajuisesti. 

Käytännön kokemuksen lisäksi Arnican vaikutusta on myös tutkittu, todeten sen vähentävän leikkausten jälkeistä turvotusta mm.
polvileikkauksissa. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17105693

Seuraava ohje homeopaattisten aineiden käyttöstä leikkausten yhteydessä on julkaistu perinteikkään yhdysvaltalaisen valmistajan Washington Homeopathic Products’in sivuilla. Tämä hoitoprotokolla perustuu homeopatiaa hyödyntävien yhdysvaltalaiskirurgien pitkäaikaiseen käytäntöön ja kokemukseen. Protokollaa soveltamalla on saatu hyviä tuloksia ja vahvojen kipulääkkeiden käytön tarve on vähentynyt huomattavasti.

ARNICA (yleensä 200 C potenssissa) annetaan tuntia ennen leikkausta sekä välittömästi leikkauksen jälkeen. Mikäli mahdollista Arnicaa voidaan antaa myös toimenpiteen aikana. Puudutuksen (tai anestesian) vaikutuksen jälkeen kun potilas alkaa tuntea kipua annetaan lisäannos Arnicaa. Ainetta voidaan toistaa toistaa tarvittaessa 20 minuutin välein noin 6 kertaa tai kunnes pahin kipu on ohi. Toistot on hyvä tehdä veden kautta: 2 raetta sekoitetaan 1,5 dl vettä ja nestettä otetaan teelusikallisen kerralla.

Joissakin tapauksissa Arnica ei helpota kunnolla leikkauksen jälkeistä kipua. Silloin  voidaan käyttää HYPERICUM C 200. Hypericumia sanotaan “hermojen Arnicaksi” ja se voi helpottaa leikkauksen jälkeen ilmeneviä hermokipuja.  Hypericumia toistetaan veden kautta 20 minuutin välein noin 6 kertaa. Jos kivut ovat kovat toistoja voi tihentää 10 minuutin välein (joskus tarvittaessa jopa 5 minuutin välein). Kun kipu alkaa palautua, yleensä tuntien jälkeen, jatketaan Hypericumin toistamista samalla tavalla kuten edellä, kunnes kivussa on selkeä parannus (vaatii yleensä 2-3 toistoa). Tarvittaessa toistoja jatketaan kivun palautuessa, kunnes kipu on pysyvästi poissa.

Arnican ja Hypericumin lisäksi on muitakin leikkauksesta toipumista edistäviä homeopaattisia aineita. Arnican lisäksi on hyvä käyttää BELLIS PERENNIStä, kun kyseessä on pehmeiden kudosten kuten rintojen ja vatsan alueen leikkaukset. Nämä aineet sopivat myös synnytyksen tai sektion jälkeen.

http://www.homeopathyworks.com/…/planning-for-surgery-home…/