You are currently viewing Keep It Simple – ravintovinkit parempaan terveyteen ja hormonitasapainoon

Keep It Simple – ravintovinkit parempaan terveyteen ja hormonitasapainoon

Syömisestä ja terveellisistä elintavoista voi halutessaan tehdä monimutkaisen ja elämistä rajoittavan suorituksen tai yksinkertaisen ja nautittavan kokemuksen. Kokosin tähän 5 yleisohjetta, joita pyrin  pitämään mielessä ja josta voit poimia itsellesi sopivat:

 1. SYÖ YKSINKERTAISTA KUNNON RUOKAA:
  tavallinen sokeri, keinomakeutusaineet, valkoiset jauhot ja riisi, light tuotteet, alkoholi ja einekset minimiin. Rikastuta ja monipuolista ruokavaliotasi mausteilla, yrteillä ja luonnon omilla herkuilla! Käytä päivittäin laadukkaita öljyjä ja rasvoja.
 2. SYÖ SATEENKAAREN VÄRIT:
  pyri päivittäin syömään runsaasti erivärisiä kasviksia.

Näin saat hyvän ja kevyen olon lisäksi kuituja, probiootteja, vitamiineja, hivenaineita, antioksidantteja ja entsyymejä.

 1. JUO RIITTÄVÄSTI PUHDASTA VETTÄ:
  määrä on yksilöllistä. Aamut on hyvä aloittaa reilulla lasillisella vettä. Yrttiteet ja vihermehut ovat myös hyviä nesteyttäjiä.
 2. ANNA RUOANSULATUKSELLE AIKAA:
  Rauhoita ruokailuhetki, pureskele ruoka kunnolla ja syö hitaasti, nauttien samalla ruoan mausta. Keskitä ruokailut noin 12 tunnin ”ikkunaan”, loput 12 tuntia anna ruoansulatukselle lepoa.
 3. KOKONAISUUS RATKAISEE:
  Syö sen, minkä kulutat. Herkuttele terveellisesti, esim. tumma suklaa on todellista superfoodia. Liiku ja harrasta iloksesi ja muista hyötyliikunnan merkitys. Muista levätä.

Ota päivittäin hetki itselle ja tee sitä, mistä todella pidät!