You are currently viewing Homeopaattinen mini matka-apteekki

Homeopaattinen mini matka-apteekki

Paul McCartney on yksi kuuluisuuksista, jotka käyttävät homeopatiaa. Hänen kiinnostuksensa luonnonmukaisiin hoitomenetelmiin on peräisin edesmenneeltä Linda-vaimolta, joka oli tunnettu rauhanaktivisti ja eläinten oikeuksien puolestapuhuja. Hän suosi luonnonmukaista ja ekologista elämäntapaa jo kauan, ennen kuin siitä on tullut valtatrendi.

 

Paul Mc Cartney on kertonut, että hän käyttää homeopatiaa eikä lähde minnekään ilman homeopaattisia lääkeaineitaan (remedies) sillä hän käyttää niitä usein. Tarina ei kerro, mitkä ovat Sir Paul’in mukaansa pakkaamat remedyt, mutta itse en lähtisi minnekään ilman näitä kolmea:

 

ACONITE

No.1 lääkeaine shokkiin ja flunssan ensi-oireisiin!

Soveltuu äkillisesti ilmeneviin oireisiin. Hyödyllinen vilustumisen, kuumeen sekä tulehdusten ensioireisiin (mm. silmätulehdus, kurkkukipu, korvakipu). Soveltuu hyvin myös pelästymisestä tai shokista aiheutuviin tiloihin. Onnettomuudessa voi antaa ensin Aconitumia shokkiin ja miettiä sitten muita aineita. Hyödyllinen esim. lentopelkoon. Oireille luonteenomaista on äärimmäinen rauhattomuus ja pelko (mm. paniikkikohtaus, äkillinen kuolemanpelko).

 

ARNICA

No.1 lääkeaine onnettomuuksiin/ fyysiseen rasittuneisuuteen!

Ensimmäinen valinta useimpiin onnettomuuksiin, tapaturmiin sekä fyysisiin koettelemuksiin ja lihasten ylirasitukseen. Verenvuoto, aivotärähdys, murtumat, ruhjeet, mustelmat, nyrjähdykset, putoamiset. Arnican jälkeen voi miettiä muita aineita.  Ajoissa annettuna se vähentää turvotusta ja ruhjeita. Kova kipu, pienikin kosketus sattuu. Shokkitilanteisiin. Muisti saattaa olla heikentynyt. Hyödyllinen myös Jet lagiin. Kirurgisten toimenpiteiden jälkeen nopeuttamaan toipumista.

 

ARSENICUM

No.1 lääkeaine ruokamyrkytyksiin!

Ruokamyrkytys, mm. kaloista, äyriäisistä, lihasta, maitotuotteista, likaisesta vedestä. Mistä tahansa syystä aiheutunut vatsatauti, jonka oireina on oksentamista ja/tai ripulia. Pahoinvointi voi tulla jopa ruoan hajusta. Ominaista on voimakas fyysinen uupumus ja henkinen rauhattomuus. Potilas ei halua tulla jätetyksi yksin. Saattaa esiintyä kuolemanpelkoa. Kivut ja eritteet ovat polttavia. Vetinen nuha, joka polttaa nenänpielet. Viluisuus, kylmä hiki. Kaikki oireet, päänsärkyä lukuun ottamatta, helpottuvat kuumuudesta. Janoaa pieniä siemauksia kuumia juomia. Heinänuha. Eläinallergiat.